Työt-sovellus

Käyttöohje - Ajopäiväkirja

Tervetuloa käyttämään Työt-sovellusta

Työt-sovellus tarjoaa kätevän ja helppokäyttöisen työkalun ajopäiväkirjatietojen raportointiin. Ajopäiväkirjan reitti tallennetaan GPS:n avulla ja raporttiin täydennetään tarvittavat tiedot, jonka jälkeen se lähetään käsiteltäväksi. Sovellus toimii Android-mobiililaitteissa.

Työt-sovellus asennetaan menemällä mobiililaitteen selaimella osoitteeseen www.protieto.fi/work.html ja seuraamalla näytön ohjeita.

Työt-sovellukseen kirjautuminen

Käynnistä sovellus napauttamalla sovelluksen kuvaketta.

Kirjoita avautuvaan kirjautumisnäkymään sähköpostiosoitteesi ja valitse Jatka. Tämän jälkeen kirjoita vielä salasanasi, jonka olet saanut esimieheltäsi.

Merkitse ruksilla kohta Muista minut, jos haluat että jatkossa kirjautuminen tapahtuu automaattisesti.

Valitse Kirjaudu.

Sovelluksen aloitusnäkymä

Työt-sovelluksen päänäkymä koostuu kolmesta välilehdestä, Kartta-välilehdestä, Lähettämättä-välilehdestä ja Historia-välilehdestä.

Kartta-välilehdeltä käynnistetään ajopäiväkirjan tallennus.

Lähettämättä-välilehdellä näkyvät raportit, joita ei vielä ole lähetetty ja Historia-välilehdellä näkyvät jo lähetetyt raportit.

Välilehdeltä toiselle siirtyminen tapahtuu joko napauttamalla välilehden nimeä tai liu’uttamalla näyttöä sormella oikealle tai vasemmalle.

Karttavälilehti

Kartta-välilehti näyttää sijaintisi kartalla ja tallentaa ajopäiväkirjan.

Karttanäkymää liikutetaan liu’uttamalla näyttöä sormella haluttuun suuntaan. ⊚-painike kohdistaa kartan uudestaan nykyiseen sijaintiisi. Karttaa voi zoomata painamalla alakulman plus- ja miinus-painikkeita.

Karttapohjien vaihtaminen tapahtuu napauttamalla M-painiketta.

Näytettävät KML-tasot määritetään napauttamalla K-painiketta. Merkitse ruksilla ne tasot, joiden haluat näkyvän kartalla ja paina OK.

Lähettämättä-välilehti

Lähettämättä-välilehdellä näkyvät kaikki raportit, joita ei vielä ole lähetetty. Raporttilistaa voi selata liu’uttamalla näyttöä sormella ylös tai alas.

Listalla näytetään punaisella sellaiset raportit, joissa on täyttämättä pakollisia tietoja. Raportin voi avata napauttamalla näyttöä halutun raportin kohdalla, jolloin raporttia voi vielä muokata ennen lähettämistä tai poistaa sen.

Raportit voi lähettää myös suoraan Lähettämättä-välilehdeltä valitsemalla Lähetä kaikki. Raportin voi poistaa suoraan välilehdeltä painamalla näyttöä pitkään raportin kohdalta ja valitsemalla OK.

Historia-välilehti

Historia-välilehdellä näkyvät kaikki lähetetyt raportit viimeiseltä kolmelta kuukaudelta.

Raporttilistaa voi selata liu’uttamalla näyttöä sormella ylös tai alas.

Raportin voi avata napauttamalla näyttöä halutun raportin kohdalla, mutta lähetettyä raporttia ei voi enää muokata.

Avatun raportin pohjalta voi luoda uuden raportin valitsemalla näytön oikeasta ylälaidasta Kopioi uudeksi.

Ajopäiväkirjan tallennus

Ajopäiväkirjan tallennus aloitetaan Kartta-välilehdellä painamalla ►-painiketta, jonka jälkeen voit seurata etenemistäsi kartalla.

Tallentaminen lopetetaan ◼-painikkeesta. Valitse Pysäytä ja täytä raportti jos haluat täydentää reitin tiedot heti tai Pysäytä, jolloin reitti jää näkyviin sovelluksen Lähettämättä-välilehdelle, josta sen voi avata tietojen muokkausta varten, lähettää tai poistaa.

Ajopäiväkirja-raportti

Ajopäiväkirjan tiedot täydennetään joko heti ajon päätyttyä tai Lähettämättä-välilehden kautta.

Täydennä raportointilomakkeelle tarvittavat tiedot:

Napauta kohtaa Auto, valitse listasta sopiva vaihtoehto ja paina OK.

Napauta kohtaa Reitti, valitse sopiva vaihtoehto listahierarkisasta ja paina OK.

Lisää tekstikenttään matkan matkustajamäärä.

Kirjoita Kuvaus-kenttään tarvittaessa lisätietoja

Lähetä raportti valitsemalla Lähetä. Voi poistaa raportin valitsemalla Poista raportti, jolloin raporttia ei lähetetä. Päänäkymään poistuminen tallentaa raportin luonnoksena, jolloin se on näkyvissä ja uudelleen avattavissa Lähettämättä-välilehdellä.

Tietojen päivitys palvelimelta

Sovelluksen tiedot saa päivitettyä painamalla Valinta-näppäintä tai –painiketta ja valitsemalla Päivitä tiedot palvelimelta. Tiedot päivittyvät automaattisesti myös aina kun sovellus käynnistetään.

Uloskirjautuminen

Sovelluksesta uloskirjautuminen tapahtuu painamalla Valinta-näppäintä ja valitsemalla Kirjaudu ulos. Huomaa, että sovelluksesta uloskirjautumisen myötä kirjautumistiedot katoavat sovelluksen muistista, jolloin sovellukseen voidaan kirjautua myös eri käyttäjätunnuksilla. Jos et halua kirjautua ulos kokonaan, käytä normaaliin sovelluksesta poistumiseen Paluu-näppäintä.